T +31 (0)74 8 510 510
E info@mosman.eu

Mosman is "High Tech" gecertificeerd volgens de nieuwste lastechnieken

Mosman Installatie & Kunststoftechniek is “High Tech” gecertificeerd volgens de nieuwste lastechnieken. Daarmee voldoen wij aan de eisen van onze markt.

Hierbij een 360° video impressie ten tijde van de jaarlijkse lascertificeringen bij Mosman Installatie & Kunststoftechniek conform de DVS (Deutsche Verband Schweisstechnik). Deze certificering werd afgenomen door TÜV SÜD. Het betreft een lascertificaat voor spiegellas, moflas, draadlas en extrusielas. De toegepaste materialen zijn PVC, PE, PP en PVDF. Daarmee beschikken al onze lassers over een DVS lascertificaat.

Onze klanten verwachten een veilig en betrouwbaar product, vooral in de chemische markt. Kwaliteit begint altijd bij veiligheid: die staat bij Mosman voorop. Mosman beschikt daarom over diverse certificaten die vereist zijn in de chemische sector. Naast het ISO-9001:2008-certificaat zijn dat het VCA**-certificaat en het BRL-K903-certificaat. Daarnaast is Mosman gecertificeerd volgens de WHG-norm (Wasser Haushalts Gesetz).

Tijdens onze jaarlijkse lascertificering heeft Vink Kunststoffen ons de nieuwste IR-lasmachine van Agru ter beschikking gesteld. Daarvoor zijn wij Vink Kunststoffen zeer dankbaar. En uiteraard zijn onze lassers nu ook gecertificeerd voor het IR-lassen.

Bij sterk oxiderende vloeistoffen is men er bij gebaad dat er zo min mogelijk materiaalspanningen ontstaan in de lasverbindingen. Bij groter materiaalspanningen bestaat de kan op spanningscorrosie, oftewel het materiaal wordt bros en kunnen er haarscheurtjes ontstaan met als gevolg lekkages. Bij infrarood lassen (IR lassen) is de warmte inbreng tijdens het kunststof lassen veel lager en is daarmee de kans op spanningscorrosie veel kleiner. De IR lasmachine van Agru is in staat om elke las te registreren waarbij elke las een uniek nummer krijgt. Ook kan het lasprotocol van elke las worden vastgelegd op een USB-stick, PC, Tablet of mobiele telefoon. Elke las is met een sticker te voorzien waarmee elke las traceerbaar is. Ook zal de gecertificeerde lasser zich met een ID-kaart aanmelden op de IR-lasmachine. De IR-Lasmethode is uitermate geschikt voor de volgende marktsegmenten :

  • Halfgeleiderindustrie
  • Industriële toepassingen
  • Chemische industrie
  • Ziekenhuizen en laboratoria
  • Voedsel en drank industrie
  • Zuivel industrie
  • Farmaceutische industrie

De 360° video is gefilmd en geproduceerd door Mosman3D.


©2014 Mosman BV  |  Realisatie: Webton